Agenda

Dying For Life - Documentaire

DYING FOR LIFE FILMVERTONING


NL// Osama en Dara zijn twee Syriërs die elkaar ontmoeten in het opvangcentrum van Kapellen. Osama schrijft een theaterstuk over zijn ervaringen als politiek vluchteling en droomt ervan het te kunnen spelen in een echt theater.
Ondanks de moeilijkheden waarmee ze in België geconfronteerd worden, blijven ze glimlachen. We ontdekken het verhaal achter de glimlach, een queeste van humane veerkracht om geaccepteerd te worden in een nieuwe samenleving.

Filmmaker Andrés Lübbert wilde een project realiseren waarin hij de jonge vluchtelingen, die hij via kunstZ leerden kennen, centraal stelt.
Andrés' vader vluchtte destijds voor het regime van Pinochet en het thema blijft hem als filmmaker prikkelen. Coregisseur Hussein Shabeeb, vluchtte 8 jaar geleden uit Irak.

ENG// Osama and Dara are two Syrians who meet in the asylum center of Kapellen. Osama writes a play about his experiences as a political refugee and dreams to play it in a real theater. Despite their integration process has many difficulties, they remain smiling. We discover the story behind the smile, a quest of Human Resilience for acceptance in a new society.

Documentaire, 77 minuten. Arabisch gesproken, Engels Ond.

Een productie van Andrés Lübbert & Hussein Shabeeb in coproductie met KunstZ. Met de steun van Arenbergschouwburg en Fonds voor Amateur Kunsten. Muziek door Alejandro Rivas Cottle

Bekijk hier alvast de TEASER

De film wordt vertoond ihkv de Wereld Vluchtelingen Dag inclusief een nagesprek met het regisseurs duo Hussein Shabeeb en Andrés Lübbert en de protagonisten.

Locatie Sphinx Cinema, Gent
Sphinx Cinema
Sint-Michielshelling 3
9000 Gent
België

tel. 09 225 60 86 (op weekdagen, 14u - 18u)
Ga naar boven