Agenda

Dying For Life - Theater + Film - schoolvoorstelling
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dying For Life

Een pakkende voorstelling en een fragment uit de documentaire die een thema aankaarten die ons allen aanbelangt.
De Syrissche regisseur Osama Abo Amro brengt de verzuchtingen van jonge mannen op de vlucht in beeld. De documentaire geeft een inkijk in de totstandkoming van de voorstelling.

Theatervoorstelling
“Een internationale persconferentie en loze verklaringen vormen het toneel voor een macaber ballet. Elke individuele en hoogst persoonlijke levensfase als geboorte, leven en dood verliest betekenis. Collectief en eindeloos herhaald. Een omvangrijk en vertwijfeld besluit volgt, Dying for life .”
Osama Abo Amro arriveerde in de zomer van 2015 in Antwerpen en vond via het opvangcentrum van Kapellen, de weg naar kunstZ. Samen met 7 andere jonge vluchtelingen uit Syrië en Irak die in het centrum verbleven, schreven ze zich in voor de kunstZacademie.

Osama is een theatermaker uit Aleppo. Hier aangekomen, verwerkte hij zijn ervaringen in een theatervoorstelling, waarin hij de jonge vluchtelingen uit het opvangcentrum als spelers inzette. De groep repeteerde in het opvangcentrum van Kapellen en in de ruimtes van kunstZ.

Documentaire
Andrés Lubbert en Hussein Shabeeb volgen in de documentaire Dying for life Osama en Dara, twee Syriërs die elkaar ontmoeten in het opvangcentrum van Kapellen. Osama schrijft een theaterstuk over zijn ervaringen als politiek vluchteling en droomt ervan het te kunnen spelen in een echt theater. Ondanks de moeilijkheden waarmee Osama en Dara in België geconfronteerd worden, blijven ze glimlachen. We ontdekken het verhaal achter de glimlach, een humane queeste om geaccepteerd te worden in een nieuwe samenleving.

Filmmaker Andrés Lübbert wilde een project realiseren waarin hij de jonge vluchtelingen, die hij via kunstZ leerden kennen, centraal stelt. Andrés' vader vluchtte destijds voor het regime van Pinochet en het thema blijft hem als filmmaker prikkelen. Coregisseur Hussein Shabbeeb, vluchtte 8 jaar geleden uit Irak.

Tijdens schoolvoorstellingen wordt een fragment uit de documentaire getoond (+/- 30 min.)


Credits DOCUMENTAIRE DYING FOR LIFE:
Regie: Hussein Shabeeb en Andrés Lübbert | Muziek: Alejandro Rivas Cottle | Productie: Cinebelgicano | Coproductie: KunstZ en Arenberg | Met de steun van: Fonds voor Talentontwikkeling

Credits THEATER DYING FOR LIFE: spel: Osama Abo Amro - Fahad Jabbar Atiyah Al-Azzawi - Tawfeeq Younus Al-Najafi – Saif Salloomi Sarhan Alhilali - Mahmood Alrawi – Mohamed Dahman El Haimoud - Mohamed Louai Hashem - Dara Sheikhi – Mohamad Amjad Shaaban  / regie: Osama Abo Amro  - coaching : Enrica Camporesi – Eindregie: Jo Roets – Productie assitent: Dara Sheikhi – geluid: Khadija Ikane
Productie: kunstZ – Co-productie: Arenberg – In samenwerking met Laika
Met de steun voor Fonds voor Talentontwikkeling. Met dank aan Rataplan.

 

Locatie Rataplan, Wijnegemstraat 27, 2140 Borgerhout
Reservaties voor de schoolvoorstellingen
via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tickets: 6€
Ga naar boven