Agenda

Dying For life - Theater

Deze voorstelling omvat een ingekorte documentaire (33 min.), een theatervoorstelling (30 min.) en een nagespek.

Dying For Life (de documentaire)
Filmmakers Andrés Lübbert ( wiens vader destijds zelf vluchtte voor het regime van Pinochet) en Hussein Shabeeb volgen in de documentaire Dying for Life Osama en Dara, twee Syriërs die elkaar ontmoeten in het opvangcentrum van Kapellen. Osama schrijft een theaterstuk over zijn ervaringen als politiek vluchteling en droomt ervan het te kunnen spelen in een echt theater.

Dying for life (theater)

“Een internationale persconferentie en loze verklaringen vormen het toneel voor een macaber ballet. Elke individuele en hoogst persoonlijke levensfase als geboorte, leven en dood verliest betekenis. Collectief en eindeloos herhaald. Een omvangrijk en vertwijfeld besluit volgt, Dying for life .”

Osama Abo Amro arriveerde in de zomer van 2015 in Antwerpen en vond via het opvangcentrum van Kapellen, de weg naar kunstZ.
Samen met 7 andere jonge vluchtelingen uit Syrië en Irak die in het centrum verbleven, schreven ze zich in voor de kunstZacademie.

Osama is een theatermaker uit Aleppo. Hier aangekomen, verwerkte hij zijn ervaringen in een theatervoorstelling, waarin hij de jonge vluchtelingen uit het opvangcentrum als spelers inzette.
De groep repeteerde in het opvangcentrum van Kapellen en in de ruimtes van kunstZ.

Locatie CC Hasselt, Kunstlaan 5, 3500 Hasselt
Tickets: 8 euro
Ga naar boven