kunstZ BLOG

Droom de kunsten

Mestizo Arts Festival viert haar 10de verjaardag. En daar zijn we graag bij. Eline Van Hoye (coördinator kunstZ) lichtte tijdens het openingsfeest op 13 oktober haar gedroomde kunsten toe. Ze bedacht haar pitch op de metro. Voor zij die er niet bij konden zijn, stap op en reis gerust even mee. 


Halte Sportpaleis 

Geen betere plek om te dromen over de toekomst van de kunsten. De laatste maanden werd zoveel en veel te veel gezegd, gedacht en geschreven over die sector. Moeilijk om daar nog iets aan toe te voegen. 

Halte Schijnpoort 

Ja, laat de kunsten radicaliseren tegen de vergrijzing van het grote Status Quo, zoals Wouter Hillaert voorstelt. Ja Wouter, de kunsten moeten naar buiten komen, van de stille zaal naar het veelstemmige plein. 

Halte Handel 

Nee Jan Fabre, wie 'de straat' als actieterrein kiest, maakt daar niet doorgaans oninteressant theater. Nee, wij vinden soep uitdelen ook geen kunst. Behalve als u het zou doen, dan zou het ongetwijfeld een performance zijn. 

Halte Elisabeth 

Ja Aurélie Di Marino, we moeten investeren in de ontdekkingsreizigers en niet in de veroveraars. 

Halte Astrid 

Beste Erwin Jans, ja of nee, er is weinig solidariteit binnen de kunsten en we zijn slechte verdedigers van ons werk. Maar als het over zelfprofilering en gelobby gaat, zijn sommigen dan weer ijzersterk. 

Voor wie het nog niet weet: er is geen halte opera tot september 2018. 

En stop, Rudy Laermans en velen met u, met altijd opnieuw artistieke kwaliteit te stellen tegenover.. Ja tegenover wat eigenlijk? Want waar hebben jullie het over als jullie spreken over de 'periferie' 'de participatie' 'de wijk' 'de stad' 'de straat', 'de maatschappij' en de kunst die daar gemaakt wordt? U mag het me ook mailen want ik kom u hier niet zo vaak tegen. 

Halte Schijnpoort 

Nee, ik heb geen sociologie gestudeerd en besef ook dat samenhorigheid niet kan zonder een gedeeld belang. Dus al jullie opiniemakers met scherpe pennen en redeneringen, Wees welkom, alsjeblief, wees welkom. Het gebeurt hier. Het is ons gedeeld belang. En neem de metro als ge naar hier komt.

Reacties

 
Nog geen reactie
Already Registered? Login Here
Gast
maandag 25 januari 2021
If you'd like to register, please fill in the username and name fields.

Captcha afbeelding

Ga naar boven